Asociația culturală MuzArt : Concert de Anul Nou

Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015 @ 18:00 @ Centrul de Afaceri Vaslui @ Vaslui

Concert de Anul NouINVITATIE Primãria Municipiului Vaslui invitã melomanii vasluieni la traditionalul Concert de Anul Nou, care va avea loc Sâmbãtã, 3 ianuarie 2015, începând cu orele 18:00, la Centrul de Afaceri Vaslui.

Concertul va fi sustinut de “MuzArt” Orchestra, soprana Cristina Grigoras si pianista Edit Arva.

Dirijorul invitat al concertului este maestrul Valentin Doni, dirijor cu o bogatã experientã si foarte apreciat în plan national. Din 1991 este dirijor permanent, iar din 1988 pânã în 2004 detine functia de director artistic si prim dirijor al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Nationale din Republica Moldova. Cu orchestra sa si cu alte orchestre, dirijorul a întreprins turnee în Italia, Spania, Portugalia, România, Franta, Austria, Ucraina, Coreea de Sud, însumând peste 300 de concerte în care a prezentat de la capodopere ale muzicii universale, pânã la piese contemporane în prima auditie. Valentin Doni a dirijat în România majoritatea filarmonicilor, de asemenea a dirijat in repetate rânduri orchestra simfonicã din Avegnon (Franta), Perozavodsk (Rusia), Baden-Baden (Germania).

Soprana Cristina Grigoras, o voce de excepíe, solistã a Operii Nationale din Iasi va colora programul prin interpretarea unor lucrãri cu specific sãrbãtoresc.

Programul va cuprinde lucrãri celebre din repertoriul international cât si o serie de lucrãri românesti si vasluiene” a declarat presedintele Asociatiei Culturale “MuzArt, prof.drd.Beniamin Harii”.


Mai multe detalii