Wolfgang Amadeus Mozart : Don Giovanni (Zerlina)

Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015 @ 19:00 @ Opera Română @ Craiova

Don Giovanni

     Unul dintre cele mai faimoase personaje ale culturii europene, este, fără îndoială, Don Juan. De aproape 400 de ani, povestea sa este spusă neîncetat, un inventar al operelor care îl au ca protagonist pe celebrul cuceritor, ajungând la câteva mii.

     “Pentru deschiderea stagiunii 2014-2015, Opera Română Craiova s-a oprit la titlul de referinţă din istoria muzicii – Don Giovanni de W. A. Mozart rămâne una dintre cele mai cântate opere din lume, deşi au trecut mai bine de două secole de la premiera din 1787.”, a declarat Antoniu Zamfir, manager Opera Română Craiova.

     Povestea legendarului personaj îşi are începuturile cu multe secole în urmă, iar prima versiune scrisă i-o datorăm lui Tirso de Molina, care prin jurul anului 1630 a publicat “Seducătorul din Sevilla şi Oaspetele de piatră”. Piesa lui Molina a fost inspirată de o legendă a cărei figură centrală era un libertin, ce cucereşte femeile şi se luptă cu pretendenţii sau cu taţii lor, până la moarte.


Regia artistică: Plamen Kartaloff (Bulgaria)
Asistent regie artistică: Arabela Tănase
Coregrafie: Olguța Ilie
Scenografia: Răsvan Drăgănescu
Conducerea muzicală: Alexandru Iosub
Concert-maestru: Dan Bozgan
Maestru de cor: Bogdan Botezatu
Pregătirea muzicală: Corina Stănescu, Maria-Cristiana Stan
Sufleur: Viorica Tomuş, Mihaela Gomoiu
Regia tehnică: Mihaela Grama
Sonorizare: Sorin Tican
Maestru de lumini: Roberto Bujor
Make-up artist: Stela Ciciu
Hair stylist: Florin Covaliov

Distribuţia:

Don GiovanniIonuț Pascu (București), Donna AnnaLetiția Vițelaru Quinn (Germania), Don OttavioFlorin Ormenișan, Il CommendatoreKakhaber Shavidze (Georgia), Donna ElviraRodica Butu, LeporelloDaniel Mateianu (Iași), Zerlina - CRISTINA GRIGORAȘ, MasettoDragoș Drăniceanu

Mai multe detalii pe www.operacraiova.ro